-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12110 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا نگاه كردن زن به مرد و نگاه مستقيم يك دختر به چشمهاي يك پسر جايز است؟

قرآن كريم در مورد نگاه كردن زنان به مردان ميفرمايد: وقُل لِلمُؤمِنـَتِ يَغضُضنَ مِن اَبصـَرِهِنَّ ويَحفَظنَ فُروجَهُنَّ...;(نور،31)، ]اي پيامبر[ به زنان با ايمان بگو چشمهاي خود را ]از نگاه هوس آلود[ فرو گيرند و دامان خويش را حفظ كنند....

يَغضُضنَ از مادة غض در اصل به معناي كم كردن و نقصان است و در بسياري از موارد در كوتاه كردن صدا يا كم كردن نگاه، به كار ميرود. بنابراين در برابر نامحرم بستن چشمها لازم نيست، بلكه كم و كوتاه كردن آن كافي است، همان گونه كه چشم چراني بر مردان حرام است، بر زنان نيز حرام است.(ر.ك: تفسير نمونه، آيت الله مكارم شيرازي و ديگران، ج 14، ص 436ـ438، دارالكتب الاسلامية.)

فقها در اين مورد ميفرمايند: نگاه كردن زن به بدن مرد نامحرم حرام ميباشد، مگر آن مقدار كه معمولاً آن را نميپوشانند.(ر.ك: توضيح المسائل مراجع، ج 2، ص 415، دفتر انتشارات اسلامي.)اگر دختري بدون قصد، نگاهش به بدن مرد يا پسري بيفتد، اشكال ندارد، تكرار نگاه و استمرار نگاه و نگاه با قصد شهوت و يا در صورت ترس به گناه افتادن، حرام است.

بنابراين لازم نيست در راه رفتن در كوچه و خيابان چشمها را ببنديم يا به گونهاي پايين اندازيم كه اطراف را نبينيم. آنچه مهم است اين است كه نگاه و رفتار و برخورد مرد و زن در فضاي جامعه بايد عفيفانه باشد، با قصد شهوت به نامحرم نگاه نكنيم و يا اگر بدون قصد و اتفاقي نگاهمان افتاد، استمرار ندهيم و خيره نشويم.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.